Terug

Ronnie Ruysdael eerste artiest

De allereerste artiest die we aankondigen voor 2024 is niemand minder dan Ronnie Ruysdael.

In het Nederlandse artiestenwereldje is Ronnie Ruysdael altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. In zijn glitteroutfit, voorzien van bakkebaarden, gouden tanden en behangen met extravagante sieraden trekt hij al decennialang het land in om de boel op de kop te zetten. De ene keer in een tent waar ook Chef Special of Anouk optreedt, de andere keer net na of voor Stef Ekkel, Jannes of Snollebollekes. En zijn die er allemaal niet, dan zorgt hij in zijn eentje dat het dak er af gaat.

Voor wie van een ouderwets gezellig feestje houdt, is Ronnie Ruysdael de perfecte artiest. Er wordt gelachen, gesprongen, meegezongen en altijd gaat het publiek in een lange polonaise door de zaal, met in 1 hand een vlaggetje en de andere hand op de schouder van de voorganger. En die voorganger kan zomaar je bakker, badjuf, vader of oma zijn, want Ronnie is van iedereen. Iedere generatie en iedere laag van de bevolking  voelt zich aangesproken wanneer hij het publiek op één van zijn hitjes trakteert.  

Ronnie Ruysdael zingt eigen liedjes
‘Dans je de hele nacht met mij’, 'Tante Ria', ‘Eet veel bananen’, ‘Japapa’, ‘De koning van de polonaise’, ‘Zwemmen zonder slip’, ‘Zwaai met je mobiel’ en 'Ciao de Baco' zijn zomaar wat titels van nummers die verpakt in een interactieve show aan je voorbij kunnen komen.